Virág mintás tapéta, poszter és foto tapéták

Miért kedveljük virágmintás tapétákat?

A természet a legszebb virágokat adja nekünk ezer színben és színkombinációban. A virágok lenyűgözik és csodálatra készteti az embereket.  A réten, a kertben, a vázában és a képeken vagy műalkotásokon a virágok látványa örömet, elégedettséget és egy tökéletes világot kínál. A virágmintás tapéta a szobák mélyen gyönyörködtet bennünket, hogy felébressze a romantikát, az illatos emlékeket és emlékeztessen a szerelemről.

A virágnyelv és a virág mintás tapéták

Virág mintás tapétázott falak típusáról gyakran a  tudatalatti életérzés dönt. A népszerű vagy kedvelt virágokat intuitív módon választjuk ki. Valójában csak egy felszínes döntésről vagy valami másról is van szó?  Azért van értelme a virágok nyelvének a megfelelő  virágos tapéták kiválasztásában, hogy  jó hangulatot alakítson ki a hálószobában, szállodában, irodákban vagy  lakóterünk négy falán. A virágok kifejezik a kifinomult erotikát és erős szimbolikus hatással is rendelkeznek.

A virágmintás design tapéták királynője

A virágok királynője a gyönyörű rózsa a tapétákon.  A posztereken reprezentatív virágmotívumnak minősül.  Az élénkvörös romantikus csokor rózsák buja csokorba kötve, más virágokkal végtelen színkombinációt tudnak alkotni. A rózsa mintás tapéta előnyös a romantikus, nosztalgikus stílusú modern vidéki ház stílusához is.

A virágmintás tapéta színes csokorba kötve, maga a gyönyörűség

A tapétaboltunkban a virág mintás tapéták színes csokrai várják, hogy bevirágozza a szobákat.  

Virág motívumok, színek, textúrák, effektek, extravagáns anyagok közül válasszon a virágok színes csokrából a kedveseik szobáiba. Ha virág mintás tapétát szeretne megrendelni, vagy vásárolni, azokat megteheti az üzleteinkben levő tapéta katalógusokból. Válogasson  weboldalunkon a felső sorban levő TÍPUS legördülő témakörben, ahol a VIRÁGMINTÁS kategóriában óriási választékot talál.  

Különböző virág mintás tapéta stílusok

Virág tapéták a virág mintás tapéták kategóriájába tartoznak és megjelennek különböző stílusokban. Ilyenek a barokk tapéták, szecessziós tapéták, geometriai mintás tapéták,  retro tapéták vagy romantikus tapéták. Megállapíthatjuk, hogy minden tapéta stílusban megtalálhatók a virágmintás tapéták.

A barokk és a szecessziós tapétákat díszítik virágok és egyéb virágelemek, ezért a barokk és szecesszió szerves részét képezi a virág. A geometrikus mintájú tapétákat absztrakt és stilizált virágok szimmetriái alkotják és egyéb geometriai alakzatokkal kombinálhatók. A romantikus tapéta minták, virág nélkül elképzelhetetlenek. A tapéta vonzereje különböző elemek kombinációjában testesül meg, amelyek szimbolikusan megtestesítik a nosztalgiát,  a romantikát és a nagy életérzéseket.

A virág mintás tapéta a megfelelő légkör kialakítása 

A virág tapéták lazítják a lakott környezetünket és harmonikus légkőrt varázsolnak a bent levőknek. Ezek a mintázatok szimbolikus  jelentésűek és harmonikusan kapcsolódnak a tapéta, poszter mintázatokhoz. Bátran tapétázhatók virágmintás tapétákkal a lépcsőházak, folyosók, előszoba, gyermekszoba, étkező, nappali, hálószoba, fürdőszoba és a WC. Exkluzív megjelenést kölcsönöz a konyhában is a  virágos tapéta.

Fontos felhasználási terület lehet az üzletek értékesítési helyiségei, a terápiás helyiségek, a nyilvános bejárati helyiségek ahol a virág mintás tapéta, poszter vagy foto tapéta csodálatos és hangulatos. A virág minták harmonizálják az áruk bemutatását. Eladásnál segíti a jó üzletmenetet a parfümöknél, kozmetikumoknál, ruházat, ékszer és lakástextileknél, lakás eladásoknál vagy azok kiadásánál. Aki alkalmazza a virág szimbolikus erejét az értékesítést serkentő tevékenységet folytat, mert előmozdítja a hatékony marketinget a tudatalatti dolgokkal és az érzelmek révén.

Szimbolikus elemekkel a virágmintás szobákhoz

A virágos tapétáknak közös feladata az, hogy szimbolikus jelentéseket és stílusképeket közvetítsenek. A virágnyelv maga a bölcsesség és a mindennapokban jelen van életünk minden pillanatában. A virágokkal érzelmeket fejezünk ki, amelyek lehetnek pozitív és meleg hatásúak. A virágok  gyönyörűséget, örömet okoznak és kedves falruhát biztosítanak lakóterünkben a hálószobák falára. Ezek a tapéták úgy viselkednek a falakon mintha vázában lennének, vagy a textilként viselkednének.

A virágok nyelvezete

Különleges alkalmakkor a virágokkal fejezzük ki érzelmeinket a másik fél irányába . Ilyen a menyasszonyi csokor, amely tükrözi a menyasszony személyiségét és jellemző tulajdonságait. A virágok segítségével kifejezhetjük  érzelmeinket és a vágyakozásunkat. Szóval a virágnyelv az mindig volt, mindig van és mindig lesz. Ezeket a gondolatokat legyenek szívesek megjegyezni és ezért vásároljanak virágmintás tapétákat, posztereket, foto tapétákat a lakásuk négy falának a felöltöztetésére.

Meg kell azonban jegyezni, hogy a virágnyelv nemcsak pozitív lehet hanem az elutasítást és a csalódást is kifejezheti a kapcsolat rendszerünkben…

Gyönyörű népszerű virágok és szimbólumok

Liliom: a tavasz és a lojalitás. A liliomot a kacér nők virágának tartják és minden színváltozata sajátos jelentéssel bír. A fiatalabbaknak ajándékozzák,  az idősebbeket nem sértjük meg vele, mert régen a gyász virágának is tartották. Gyakran adták az asszonyoknak születésnapra vagy házasságkötésük alkalmából, hogy fiúgyermekkel ajándékozza meg a családot. A fehér liliom  jelenti a tisztaságot és párunk szeretetét. A kék liliom utalhat titkos hódolóra. Narancssárga a gyűlölet, a citromsárga pedig gyöngédségre mutat.  Összegezve a liliom rengeteg érzelmet hordozhat az ártatlanságtól a mulandóságig és a reményig.

Liliom más felfogás szerint:  Fehér, könnyű, tisztaság, szüzesség, igazi szerelem. Ősi jelképként:  a fény, az élet , a tisztaság, a szüzesség, a termékenység és a remény színe. 

Iris: a kreativitás, energia, várakozás. Eleganciájuk, törékenységük és szépségük folytán, ezeknek a virágoknak kevés párjuk van a virágvilágban. Ehhez a különleges virághoz különleges jelentés párosul. Az írisz a hitet, bizalmat és az értelmet szimbolizálja. Legismertebb formája a kékes-lila árnyalat, de fehér és sárga színben is kaphatóak.

Margaréta: tisztaság, szerencse, természetesség

Rózsa: vörös a szerelem, a szenvedély, a rózsaszín a szépség az ifjúság, a fehér az ártatlanság a hűség színe.

A rózsát már régen is a szerelem szimbólumaként tartották számon. Nem mindegy, hogy milyen színű a rózsa.  Milyen alkalomra szánják.

A vörös rózsa a szerelmet jelképezi. Minél sötétebb a színe, annál nagyobb a szenvedély.  A fehér rózsa az ártatlanságot fejezi ki, ezért a lánynak és az édesanyjának is adják. A fehér rózsa a menyasszonyi csokorban a hűséget jelenti. A sárga rózsa a szerelem csökkenését és féltékenységet jelentheti. A rózsaszín a tökéletes boldogságot és a kecsességet jellemzi.

Boglárka: vonzás, vonzalom, kiteljesedés

Napraforgó: boldogság, nevetés, móka, melegség. Napraforgó a napra hasonlító virág, a különlegesség határát súrolja. A napraforgó az imádatot, a közelséget, intimitást és a hosszú életet fejezi ki.

Tulipán: piros a szerelem, szeretet, narancssárga a lenyűgöző, sárga a napsütést jelenti. Szív alakja miatt a lángoló érzelmek és a nőiesség jelképe.

Viola: korlátozás, szerénység, érzékenység, diszkréció, türelem,  mentés, erő, bölcsesség, tartós szépség

Viola ha sárga: elmúló szépség,  hűség, szeretet, intimitás és remény.

Harangvirág: Alázatosság és szelídség. Mindenem a tiéd, mindörökkön tartó imádat. Kehelyformája miatt termékenységszimbólum. Mária alakjához kötődik.. A női csevegés, fecsegés jelképe is.

Hóvirág: remény. „Örvendj a jelennek és a jövőnek, s a szomorú múlt emlékeinek ne engedj helyet a szívedben.”  A tavasz legelső virága. Jelképezi a reményt és a tisztaságot. Az ifjú szerelmes tiszta kedvesének választja ajándékba.

Ibolya: remény, szerénység, megújulás.  Mária alázatossága és Krisztus szenvedéseire is utal.