Vizuális látomások: látok valamit, amit te nem látsz és a tapéta

 Ember az anyagi világot mindig gondosan figyelemmel kísérte. A tudósok szerint, 40.000 évvel ezelőtt az ősember a szájába vette a színes folyékony agyagot, majd a barlang falára tette a kezét és ráfújta a színes agyag festéket. A személyes és csoport kapcsolatokban, alkotásokon megfigyelhető az eltávozás miatti alkotási vágy, megörökítése. Az illúziókkal teli fantomvilágba merülve a kemény valóság megjelenik a barlangok falától a tapétázott palotákig.

A véletlenszerű és gyakran rövid életű észlelési rendellenességeket nem mindig a formák vagy minták okozhatják.

 


Az érzékelési illúzió egy teljesen más formája a vizuális illúzió. Ezt nézem és azt látom. A szemem érzékel, az agyam értelmez. A vonalak, négyzetek, bizonyos módon elrendezett pontok, ami a színekben vagy az alakváltozásban mutatkoznak meg és gyakran rossznak bizonyulnak. Az optikai illúziók tanúskodnak az érzékelésünk szubjektivitásáról és relativitásáról.

 

 

A lakásunk tapétázott négy fala nem feltétlenül az illúzió helyszíne, hanem a személyiségünk függvénye, ami megkülönbözteti a külvilágtól. Ebben a belső térben hozzuk létre saját világunkat, amely körülvesz bennünket. Nagyon fontos, hogy a sajátos színek, minták és tárgyak kiválasztásával saját arculatunkra tervezzük a lakásunkat.


Ennek eléréséhez megfelelő koncepcióra, bátorságra és beleérző képességre van szükségünk. A tapéta ügyes kiválasztása és összeállítása segítheti az illúzióban gazdag életérzés kialakítását. A belső terek különbözően rendezhetők be úgy, hogy egy teljesen más vizuális világot testesítsen meg. Ezek lehetnek geometrikus mintákban gazdag tapéták, amely a szemet új felismerésre inspirálja és felrázza az elme különböző értelmezéseit. Mi ennek a célja? Ez nem lehet más mint, hogy egy pillanatra megrázzuk a hamis világot, szórakoztatóan bámulva a tapétázott falakat és megfeledkezve a mindennapi gürcös életünkről. Legyünk újra vidámak és a világra kíváncsi, tágra nyitott szemű gyerekek.
Ezek a gondolatok nem csak az érzékek megtévesztésére, hanem ösztönzésére, az esztétikai mindennapok megélésére jelentenek ajánlást, kockázat és mellékhatások nélkül.

  

 


Tapétázási tanácsadó:
Mészáros Árpád
Ügyvezető


TAPÉTACENTER CSOPORT
Hajlék-2000 Kft.
1089 Budapest, Delej u. 43.
Tel.: +36-1-788-50-95
Fax: +36-1-323-00-13
E-mail: info@tapetacenter.hu
www.tapetauzlet.org
https://plus.google.com/100355963625565714685
https://www.facebook.com/tapetacenter