VLIES TAPÉTA - A KÖNNYEN TAPÉTÁZHATÓ MEGOLDÁS

 

A vlies nem szőtt tapétákat a falhoz ragasztás után könnyen visszahúzható az egész hosszában. A vlies tapéta olyan nem szőtt szálakat tartalmaz, amelyek pépes és poliészter rostokból állnak. A vlies tapéta nem tartalmaz PVC-t és oldószereket. Formaldehid és nehézfém-vegyületektől mentesek. A színes tapéta felületek fényállóak és tartósak és elegánsak.  Ezen kívül a gyapotból, növényi rostból készült tapéta számos falszerkezetre alkalmas. A vlies tapéta általában mérsékelten ütésálló. A kisebb dudorok vagy  repedések problémamentesen áthidalhatók. Mivel a legtöbb nem szövött, vlies tapéta feldolgozható a legtöbb esetben hulladék nélkül, ez teszi különlegessé. A természetben lebomlik és a tehén ha megeszi a natúr változatát akkor tejet is ad. Széles választékban áll rendelkezésre, akár szövetszerű szerkezetekkel, akár mintás tapétaként. 

A vlies tapétáról

A vlies tapéta előnye, hogy  nagyon könnyű tapétázni vele a falra. Nem igényelnek áztatási időt és közvetlenül a  fal ragasztóval való bekenése után szárazon felhelyezhetők a falra.  Ez azért van így, mert a nem szövött szálakat a tapéták dolgozzák fel, amelyek nedvességállóak és stabilak . Nem nyúlnak ki, és nem zsugorodnak. A tapéta címkéje mindig pontos utasítást ad a vlies tapéták ragasztásával kapcsolatban. Első lépés a falfelület mélyalapozása, hogy a hajszálcsövekben a ragasztó megkössön és a fal szívó hatása megszűnjön. Ezt követően megint a falat kenjük a ragasztó dobozon levő utasítása alapján.. Ezt követően a vlies tapétát szárazon helyezzük a falra. A  Marburg tapétáknál eltérés tapasztalható a címeke alapján, ezért figyelembe kell venni ezeket az utasításokat. Ajánlott ragasztó: Metylan direkt tapéta ragasztó.

Színek és minták

A mintázott tapéták divatosak, Virágok, díszek, geometriai minták vagy egyszerű csíkok. Minden gyártó, pl. . Rasch, As-Creation, PARATO, BORASTAPETER, ECO, ENGBLAD&COMr Perswall  és a Deco4Walls tapéták és poszterek,  fotótapéták, expresszív minták. A szemet gyönyörködtető motívum tapétákat, általában tapéta katalógusokban kiegészítik.  A mintázott tapétákat  inkább az egyes falak kihangsúlyozására használják. A vlies  tapétáról megállapítható, hogy egy  modern tapéta, amely kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. Ezek a falra szabható falburkolatok egyszerűek, tiszták és gyorsak. Tartósak, lángállóak és sok modern színben és díszítésben kaphatók. Még a későbbi felújítási és tatarozási munkáknál nagyon gyorsan lehet vele dolgozni és kevés problémát okoz a kivitelezése, könnyű átfesteni az első generációs natúr változatot.

Mészáros Árpád

Ügyvezető

Mobil: +36 30 9578738

 

TAPÉTACENTER CSOPORT 

Hajlék-2000 Kft. 

1089 Budapest, Delej u. 43. 

Tel.: +36-1-788-50-95 

Fax: +36-1-323-00-13 

E-mail: info@tapetacenter.hu

www.tapetauzlet.org

https://plus.google.com/100355963625565714685

https://www.facebook.com/tapetacenter