Barokk tapéta

Hozzon létre egy elegáns és fényűző hangulatot, a barokk tapéták segítségével

 

A barokk tapéta általában jó minőségű anyagok és bonyolult minták rajzolat. Ezeket díszes minták vagy virágmotívumok jellemzik, amelyek gyakran tökéletes szimmetriával rendelkeznek. Ezeket a tapéták azért nevezik  barokk stílusú tapétának mert a klasszikus európai művészettörténeti korszakokra épül. A barokk minták a legismertebbek közé tartoznak. A gazdagon díszített ruhák és az építészet, amelyek ma is lenyűgözik az emberek világszerte. A tapéta már a belsőépítészet fontos eleme volt ebben az időszakban is. Csak a legfinomabb anyagokat használták a falburkolathoz, amelyet általában kézzel festettek. Különösen figyeltek a részletekre. A szimmetria iránti figyelem és a díszítő elemek pazarló használata a barokk stílust egyedivé teszi. A barokk tapéta ezért mindig a stílus és a formatervezés felemelő érzetét jelentik. A barokk tapétát arra használhatjuk, hogy bútorokat helyes világításba helyezzünk, vagy egy barokk szalon légkörét adjuk az egész szobának .A tendencia merész, modern színkombinációkra és mintázatokra épül, amelyek a neobarokk korszak új stílusával kombinálódnak. A barokk tapéta számtalan tervezési ötletet kínál. ÉLJEN VELE!


Elegáns falburkolatok időtlen díszítéssel

 

Bárki, aki a barokk tapétát választja, különböző anyagokat választhat. Választható mint a barokk korban, szatén tapéta , damaszt vagy más finom textil tapéta felhasználásával. Ezen kívül még gyártanak egy sor papír és vlies kedvező áru tapétát .Üzletünkben nagy választék található.
 

 

Az utóbbiak olcsóbbak és különösen alkalmasak arra, hogy a barokk stílus csak az aktuális érdeklődésnek megfelelően történjen a design során. A nem szőtt vlies tapétával a barokk mintákat kihangsúlyozza a megfelelő struktúra, attól függően, hogy a  barokk tapéták a falakon hosszabb ideig, vagy csak rövid időre szeretné az otthonába beépíteni. 

 

 

 

 

Design változat színekkel és mintákkal

A barokk tapéta klasszikus vagy neobarokk stílusú. Alapvetően ezeket a stílusokat a különböző minták jellemzik. Itt a virágos témákat stilizáltan és egyenletesen ismételgetik. A barokk tapéta barokk mintái általában színesek, kétszínűek, néha többszínüek.  A világos és a sötét színek kombinálásával a minták feltűnő kontrasztokat hoznak létre. A klasszikus elnémult színekben vagy modern színkombinációkban a barokk tapéta bármilyen lakberendezési stílusban alkalmazható. Ha szeretné hangsúlyozni a barokk nyelvezetén akkor válasszon egy nagyformátumú mintát, amely egyértelműen kiemeli az egyes elemeket. A kis méretű minták viszont finomabbnak tűnnek anélkül, hogy elveszítenék barokk báját. A neobarokk elsősorban az élénk színekkel jellentkezik.  Ezek a szelíd zöld vagy erős piros, néha fémes betétekkel kombinálva.

 

 

A barokk tapétáról bátran elmondhatjuk, hogy  modern és nemes.

Tapétázási tanácsadó: Mészáros Árpád ügyvezető +361 788 5095

 

Barokk tapéta és a barokk 21. századi szerénysége

Barokk tapéta és a barokk 21. századi szerénysége

A törtető világunkban fellibben a „kapitalizmus diszkrét bája" és a múltból előkerül a tradicionális érzés iránti igény. A „szerénység minden ok kezdete" a realizmus képviselői szerint, és ez megjelenik a lüktető elektronikus világunkban.

Kedvelté válik ismét a 21. században a népszerű és a szerény barokk.  A 18. században csak az arisztokraták engedhették meg maguknak a fényűzést, a nemesség valamint a királyi családok.

A barokk csillogás, a lenyűgöző látvány és a káprázatos pompa az arisztokrácia fogyasztói asztalán minden napos fogás volt. Jellemzői a nagyszerű bútorok, divatos ruhák, extravagáns frizurák vagy egzotikus ételek. A bőséget és gazdagságot meg kellett mutatni a művészi alkotások minden területén. Ezek megjelennek az építészetben, festményeken, szobrokban, tapétákon vagy falburkolatok formájában, amelyek díszes belső tereket díszítenek. Versenyeztek és megpróbálták felülmúlni egymást a kor luxusában. Az Eszterházyak a magyar Versailles-i palotát megépítették Fertődön, ahol a hölgyek ruháinak szekrényét citromfából készítették, hogy jó illatuk legyen.

Versailles-i palota, a francia királyok fő lakóhelye a barokk életmód modelljéül szolgált. Utolsó lakóit  XVI. Lajost és a Habsburg házi  osztrák feleségét, Marie Antoinette-t is elkényeztette ez a dekadens életmód, mielőtt a francia forradalom levágott fejű áldozataivá lettek. A hölgy II. József Ausztria császárának a testvére volt.

A barokk tapétát elsősorban a gazdag részletesség jellemezte, díszítve virágokkal, levelekkel, szalagokkal és bonyolult filigrán illusztráció ismétlésekkel. Ez látható a Sofia Coppola "Marie Antoinette" című filmjében is. Itt jól megfigyelhető a képen, hogy a barokk tapéta a festő művészek egyedi alkotása. Ez jól látszik az illesztéseknél, mert a minták elcsúsznak a jobb oldalon. Ebben a korban a barokk tapétákat a Kínából hozott merített papírra kézzel festették. Hiányzik belőle a modern gyártósorok sorozattermék jellege. Az egyedi és a megismételhetetlenség bája járja át ezeket a kézműves barokk tapétákat.

Idővel a szavak és az érzelmek  jelentése is megváltozott. Kiderült, hogy egy kis barokk ma mindenki számára megfizethetővé vált és könnyen megvásárolható egy kis Versailles-i vásárlási utalvány formájában, a lakóterének a négy falára szóló tapétákhoz. Mindennapi emberek boldogan ébredhetnek XIV Lajos napkirály hálószobájának lemásolt tapéta mintái között nagy elégedettséggel, mielőtt elindulnak a „józan robot” oltárán feláldozni  magukat. Némi szerénység és egy kis csillogás nem fájdalmas dolog a munkába rohanó független gondolkodású modern nő számára sem. Föl a fejjel és érezzük át a retro barokk életérzését nap mint nap, kortyolva a szépség poharából.

A modern barokk tapéták a kor művészeinek és designereinek adaptációi a mindennapok számára. A barokk tapéta megjelenik a háló szobákban, irodákban, szállodákban, hotelekben és a modern életünk minden területén. Ezek a modern barokk tapéták már gyártósorokon készülnek 50 km/órás sebességgel a mindennapok szobáinak a falára. A felületük lehet mosható, súrolható, fényálló, ami a felhasználás változatosságát fokozza. Anyagukat tekintve környezettudatos és egészségtudatos vlies, gyapjú rostos  vagy papír anyagú tapéták.

  

 

Keresse és vásárolja a kor szellemének megfelelően a barokk tapétákat üzleteinkben és web áruházainkban!

 

Klasszikus mintás tapétáink
Olasz tapéták webáruházunkban

Tapétázási tanácsadó:
Mészáros Árpád ügyvezető 
Hajlék-2000 Kft
Telefon: +361 788 5095