Tapéta és a páralecsapódás.

Ez a probléma nagy körültekintést szakértelmet kíván!

Tovább

Tapétázás és a levegő hőmérséklete

Legyünk figyelmesek és mérjük a szoba hőmérsékletét!

Tovább

A tapéta és a fal szilárdsága

A tapétázás megkezdése előtt egyik legfontosabb műszaki feladat a ragasztásra kerülő falfelület megvizsgálása.

Tovább

Tapéta és az anyagbiztosítás

Az anyag vagy szerszám hiánya miatti fennakadás a munkák során ésszerűtlen lótás-futáshoz vezethet. Ez rendkívül idegőrlő helyzetet eredményez, rontja a kivitelezés minőségét!

Tovább

Skandináv, svéd tapéta

A skandináv tapéta fogalmának a kialakulását földrajzi helyzete alakította. Skandinávia az Észak-Európai régióban helyezkedik el. Államai Norvégia és Svédország, amelyhez kulturálisan és történelmileg még hozzá tartozik Dánia, ahol beszélik a skandináv nyelveket. Ehhez a geológiai egységhez tartozik még a fejlett tapéta kultúrával rendelkező Finnország, a Kola-félsziget és az orosz-Karélia is.

Tovább

Tapétaminták és lakberendezési ötletek

A lakberendezők egyöntetűen állítják, hogy ha ügyesen gazdálkodunk a lehetőségeinkkel, akkor a tapéta otthonunkban lényegesen több lehet egy egyszerű dekorációnál. Az olyan jóval masszívabb és költségesebb anyagokhoz hasonlóan, mint például az üveg, kiválóan alkalmas a belső tér optikai átformálására, a térérzetünk növelésére, csökkentésére és életérzésünk kihangsúlyozására. Ami még ennél is lényegbe vágóbb az tulajdonképpen az a tulajdonsága, hogy a tapéta a lakásfelújítás egyik legegyszerűbb, leggyorsabb és kreativitásunknak széles teret engedő eszköze.

Tovább

A Tudomány válaszai - a tapéta és a fal kapcsolatáról.

Interjú Prof. Dr. Lothar Siebel mérnök úrral Prof. Dr. Lothar Siebel (60) mérnök / kutató mérnök, az SWA GmbH Zaj és Hőmérsékletmérő állomás igazgatója Aachenben. A fiával Alexander Siebel (31) mérnökkel együtt intenzíven foglalkoznak az ERFURT KlimaTec Pro KV 600-zal és ennek tulajdonságaival.

Tovább

A tapéták fajtái

Míg a történelmi korokban jellemzően kevés és kevesek számára elérhető anyagból készítettek tapétákat, a XXI. századra a technológiai fejlődésnek köszönhetően számos különféle tapéta érhető el. A különféle technikákkal és anyagokból készülő tapéták számos célra felhasználhatóak.

Tovább

Historizmus a tapétázásban

A XIX.-XX. századok meghatározó stílusa volt a historizmus, amely természetesen az otthonok dekorációjában is markánsan megjelent. A művészek ekkoriban jellemzően olyan mintázatokat készítettek, amelyeknek a gyökerei a korábbi stílusokból származtak, azokat azonban egymással keverték, így egyedi, új stílusokat hoztak létre.

Tovább

Arne Jacobsen, tapéta designer, építész, formatervező

Arne Emil Jacobsen dán építész és formatervező, akinek neve a tapétadesignerek között is közismert. Az építészeti funkcionalizmus egyik vezéralakja.

Tovább